دریافت کد بورسی
شنبه ۰۷ مهر ۱۴۰۳

تحلیل بنیادی کسعدی

اردیبهشت 26, 1403
محمدرضا بیکوردی
3019
20 دقیقه
کسعدی
تحلیل کسعدی

کاشی به قطعه‌ای از سنگ‌ های مصنوعی اطلاق می‌شود که ابعاد آن از نظر طول و عرض متفاوت بوده و دارای ضخامتی حدود چند میلیمتر است. روی یکی از سطوح آن از شیشه‌ های صاف و صیقلی تشکیل شده است. کاشی از دو بخش اصلی تشکیل شده است: بدنه و لعاب. این نوع مواد ساختمانی برای تزیینات داخلی و خارجی ساختمان‌ها، همچنین به منظور بهداشت و عایق‌سازی در موارد مختلف استفاده می‌شود.

در سال‌های گذشته، کشورهای ایتالیا، اسپانیا و ترکیه در رتبه‌های اول تا سوم تولید و صادرات کاشی قرار داشتند. با امکان ورود چین به بازارهای جهانی و شروع رقابت در این زمینه، چین توانسته است جایگاه سوم را در تولید و صادرات کاشی به دست آورد.

شرکت کاشی و سرامیک سعدی در سال ۱۳۳۹ هجری شمسی در زمینی به مساحت ۴۰ هکتار در شهر ری فعالیت خود را آغاز و در چهاردهم اسفند ماه ۱۳۴۰ با شماره ثبت ۸۱۱۴ در قالب شرکت کارخانجات کاشی و سرامیک سعدی در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسید. این کارخانه در زمره قدیمی ترین کارخانه های کاشی در ایران است که با تولید کاشی دیوار و کف در بازار حضور مستمر داشته است. در طول سالیان متمادی متناسب با نیاز مشتریان، برندهای مختلفی از این کارخانه به بازار عرضه شده که با نام های سعدی، بوستان، پارسیان، بهارستان و اروند شهرت یافته اند.

تولید کاشی های ضد اسید برای نخستین بار در کشور و چاپ طرح های جدید با استفاده از تکنولوژی HD بر روی کاشی از جمله افتخارات این کارخانه در توسعه صنعت کاشی و سرامیک در ایران است. شرکت کسعدی در حال حاضر با ظرفیت تولید 3/466 میلیون متر مربع کاشی و سرامیک کف در سال، به عنوان با سابقه ترین کارخانه کاشی فعال در بازار ایران درحال  فعالیت است.

فعالیت اصلی شرکت طبق اساسنامه، تولید انواع مختلف کاشی دیوارف سرامیک، وسایل بهداشتی چینی، انواع لعابهای کاشی، تهیه و تولید انواع کاست نسوز و تهیه انواع ظروف سرامیکی و امثال آن ها می باشد. محصول اصلی تولید شده در دوره مورد بررسی کاشی کف می باشد.

عمده کاشی و سرامیک ها در ابعاد 60*60 و 60*120 سانتی متر مربع به فروش می رسند. شرکت در سال 1402 حدود 400 میلیارد تومان فروش را به ثبت رسانده که از این میزان 70% مربوط به فروش داخلی و 30% فروش صادراتی می باشد. بر این اساس در سال 1402، در صورت های مالی حسابرسی نشده، حاشیه سود ناخالص 29% حاشیه سود عملیاتی 21% و حاشیه سود خالص 21% را گزارش کرده است.

کسعدی

محل فعالیت کسعدی

محل فعالیت کسعدی

نسبت‌های مالی کسعدی

نسبت‌های مالی کسعدی

آمار تولید و فروش کسعدی

فروش دلاری و ریالی کسعدی
تولید و فروش سالانه کسعدی

رشد سود عملیاتی و فروش شرکت در سال 1402 ناشی از افزایش نرخ فروش محصولات بوده است و شاهد افزایش تولید و فروش در این سال نبوده ایم. نرخ محصولات شرکت  براساس مصوبات هیئت مدیره و با درنظر گرفتن شرایط رقابتی، عرضه و تقاضای بازار و بهای تمام شده محصولات تعیین می گردد. بنابراین صنعت کاشی و سرامیک از نرخ گذاری دستوری دولت تبعیت نمی کند. نرخ فروش محصولات صادراتی به طور میانگین در 5 سال گذشته حدود 5 % از نرخ فروش محصولات داخلی بیشتر بوده است و تفاوت فاحشی در نرخ های داخلی و صادراتی وجود نداشته است.

همچنین در سال 1402، حدود 70% از کل فروش شرکت مربوط به فروش داخلی بوده است و 30% مابقی آن فروش صادراتی می باشد. کشور عراق مقصد اصلی صادرات شرکت و محصول اصلی صادراتی، سرامیک در ابعاد 60 * 60 سانتی متر می باشد. 

نرخ فروش کسعدی
نرخ فروش کسعدی و حاشیه سود

بهای تمام شده کسعدی

نرخ خرید مواد کسعدی

اصلی ترین ماده اولیه کاشی، خاک می باشد. ایران دارای غنی ترین معادن خاک جهان می باشد از همین رو محل تأمین این ماده از داخل کشور می باشد و از شرکت های صنایع خاک چینی ایران (کخاک)، سنگ کاوان صبا، زرین گوهر بوئین و سپید گوهر تاش تأمین می گردد. لعاب نیز حدود3% از مواد اولیه را از منظر مقدار مصرف در فرایند تولید کاشی به خود اختصاص داده است. اما از منظر ارزش ریالی، لعاب بیشترین میزان خرید را در ترکیب بهای تمام شده به خود اختصاص داده است.

این ماده از شرکت های داخلی به خصوص شرکت لعابیران (اشخاص وابسته به شرکت) خریداری می گردد. و در نهایت جوهر چاپ کاشی های طرح دار و رنگ های پیگمنت از نمایندگان شرکت های خارجی در داخل کشور خریداری می شود. نرخ خرید مواد اولیه به طور میانگین 13.1 دلار برای هر تن خاک و 489 دلار برای هر تن لعاب در دو سال اخیر بوده است.

ساختار بهای تمام شده کسعدی

نکاتی در خصوص تحلیل:

سال مالی شرکت کسعدی منتهی به اسفند ماه می باشد.

درآمد های غیرعملیاتی در سال 1402 عمدتا ناشی از درآمد اجاره سوله به شرکت های نفت ایرانل و بهران می باشد و مابقی مربوط به جرائم دریکرد پرداخت نمایندگام توزیع و فروش می باشد.

شرکت در سال 1402 از طرح توسعه خود که مربوط به دستگاه های پرس، خشک کن، ماشین چاپ، دستگاه مسترفال بهره برداری نموده است. با اجرای این طرح،

پروژه تولید محصولات پرسلان در ابعاد بزرگتر (60 * 60 سانتی متر( محقق شده است. که این نوع محصولات دارای ارزش افزوده بالتری برای شرکت می باشند. باتوجه به چشم انداز مدیریت جهت ورود به بازار محصولات لوکس و فاضله گرفتن از بازار محصولات اقتصادی (اکونومی) پیش بینی می گردد سهم کاشی و سرامیک های پرسلان در ابعاد بزرگ در آینده افزایش یابد. از آنجایی که شرکت به تفکیک جزئیات فروش محصولات خود را در گزارشات ماهانه منتشر نمی کند بنابراین ارائه سهم دقیقی از کاشی های پرسلان امکان پذیر نیست.

با تئجه به این که افزایش نرخ محصولات توسط هیئت مدیره صورت می گیرد و عمدتا در فصول ابتدایی سال این مهم انجام می شود  و با توجه به الگوی افزایش نرخ در سال های پیشین، برای سال های آینده 30% افزایش نرخ محصول پیش بینی می گردد. این تحلیل به صورت محافظه کارانه انجام شده است بنابراین امکان تعدیل مثبت EPS وجود دارد.

پیش بینی سود کسعدی



دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *