دریافت کد بورسی
پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳

شرکت مشاور سرمایه‌ گذاری چیست؟

اردیبهشت 23, 1403
محمدرضا بیکوردی
5035
7 دقیقه
شرکت مشاور سرمایه گذاری چیست؟
مشاور سرمایه گذاری

ٰاهمیت مشاور سرمایه گذاری امروزه بر هیچ کس پوشیده نیست، از افراد غیر حرفه ای که در بازارهای مالی فعالیت می کنند تا شرکت هایی که قصد سرمایه گذاری و تأمین مالی دارند از متقاضیان مشاور سرمایه گذاری به شمار می روند. شرکت های مشاور سرمایه گذاری طبق قانون بازار اوراق بهادار مصوب 1384 به عنوان نهاد مالی و تحت نظارت سازمان بورس اقدام به ارائه خدمات سرمایه گذاری از قبیل مشاوره، تحلیل اوراق بهادار، تصدی سمت در صندوق های سرمایه گذاری و … می نمایند. در این مقاله قصد داریم تا با این نهاد مالی و خدمات قابل ارائه آن آشنا شویم.

شرکت مشاور سرمایه‌ گذاری تحت شخصیت حقوقی اقدام به ارائه مشاوره سرمایه گذاری به افراد حقیقی و حقوقی می نماید. در واقع شرکت به سرمایه ‌گذار کمک می‌کند تا متناسب با ریسک‌ پذیری خود، بازدهی مناسبی از بازار بورس کسب کند. لازم به ذکر است که تنها نهاد های مالی دارنده مجوز مشاور سرمایه‌ گذاری از سازمان بورس و اوراق بهادار، مجاز به ارائه خدمات در این زمینه هستند و فعالیت سایر شخصیت ‌های حقیقی و حقوقی فاقد مجوز در حوزه مشاوره سرمایه‌ گذاری بورس و بازار سرمایه، وجاهت قانونی ندارد.

مشاوره سرمایه گذاری در بازار سرمایه ممکن است به صورت اختصاصی برای هر فرد یا شرکت انجام شود و یا از طریق پلتفرم های رسانه ای و در ازای پرداخت حق مشاوره در اختیار متقاضیان قرار گیرد.

از جمله خدماتی که در حوزه مشاوره سرمایه گذاری به افراد و شرکت‌ها ارائه می ‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • توصیه به خرید، فروش یا نگهداری اوراق بهادار
  • اظهار نظر راجع به روند قیمت، عرضه و تقاضای اوراق بهادار در آینده
  • اظهار نظر راجع به ارزش واقعی اوراق بهادار
  • مشاوره در زمینه مدیریت ریسک
  • مشاوره در زمینه ادغام، تملک، تغییر و تجدید ساختار سازمانی و مالی شرکت‌ها
  • مشاوره در زمینه طراحی و تشکیل نهادهای مالی
  • برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی بازار سرمایه

1) افرادی که قصد سرمایه گذاری در بازار بورس را دارند و غیر حرفه ای یا کم تجربه می باشند. این افراد می توانند با شرکت در دوره های آموزشی که توسط مشاوران سرمایه گذاری برگزار می گردد اقدام به افزایش دانش و تخصص خود نمایند. همچنین از خدمات دیگر این نوع از نهادهای مالی مثل دریافت اشتراک تحلیل بنیادی و تکنیکال نیز می توانند بهره مند شوند.

2) افراد حرفه ای و با تجربه در بازار سرمایه. حتی مدیران عامل شرکت های بزرگ نیز دارای چندین مشاور در زمینه های مختلف هستند؛ سرمایه گذاران حرفه ای نیز از این قاعده مستثنی نیستند آن ها به دلیل اینکه دارایی تحت مدیریتشان مبلغ قابل توجهی می باشد و یا به صورت روزانه با فرصت های سرمایه گذاری مختلفی رو به رو می شوند، نیاز است که در کنار خود مشاور سرمایه گذاری داشته باشند تا دچار سوگیری و تصمیم گیری های نادرست نشوند. همچنین این افراد می توانند در زمینه اصلاح سبد دارایی (پرتفوی) خود نیز از تخصص و تجارب مشاوران بهره مند شوند.

3) شرکت ها و افراد حقوقی. شرکت های مختلف تولیدی، خدماتی و بازرگانی با اهداف مختلفی می توانند از حضور مشاور سرمایه گذاری بهره مند شوند. به طور مثال برخی از شرکت ها تصمیم دارند تا سرمایه گذاری در بازار بورس بتوانند بخشی از هزینه های شرکتی مثل حقوق پرسنل را پرداخت کنند. برخی دیگر قصد دارند تا از طریق بازار سرمایه تأمین مالی نمایند تا بتوانند طرح ها و پروژ های توسعه ای خود را تکمیل و به بهره برداری برسانند. همچنین برخی از افراد حقوقی با هدف افزایش سرمایه خود در بازار بورس سرمایه گذاری می کنند تا اندوخته های احتیاطی و طرح توسعه برای سال های آتی خود داشته باشند.

شرکت های مشاوره سرمایه گذاری به دلیل این که در قالب شخصیت حقوقی اقدام به فعالیت می نمایند و از طرفی تحت نظارت سازمان بورس هستند نسبت به افراد حقیقی یا حقوقی که این شرایط را دارا نیستند ارجحیت دارند و قابل اعتماد هستند. نکته دیگر آن که مشاوره سرمایه گذاری طبق قرارداد منعقده بین افراد و مشاور صورت می گیرد بنابراین ایجاد تضاد منافع جدی و یا تخطی از قرارداد می تواند نزد سازمان بورس قابلیت طرح شکایت را دارا باشد.

نکته مهم دیگر آن که، مشاور سرمایه گذاری باید با سرمایه و دارایی های خود اقدام به سرمایه گذاری در اوراق بهاداری که به مشتریان پیشنهاد می دهد نماید. این مورد باعث جلوگیری از ایجاد تضاد منافع بین مشاور و سرمایه گذاری می گردد.

حضور یک مشاور سرمایه گذاری متخصص و مجرب از دوران جوانی تا میان سالی می تواند افراد را به موفقیت مالی برساند و در کنار آن بازنشستگی و رفاه خوبی را برای آنان به ارمغان بیاورد. همچنین حضور یک مشاور در موقعیت های مالی مختلف افراد، می تواند از اتخاذ تصمیمات مالی نامطلوب و غیر بهینه جلوگیری نموده و باعث از بین رفتن سرمایه آن ها نشود. اهمیت مشاوره سرمایه گذاری در کشور های توسعه یافته به قدری بالا است که افراد دارای درآمد متوسط به بالا همواره یک مشاور سرمایه گذاری در کنار خود دارند تا آن ها را در جهت افزایش ثروت خود، مدیریت دارایی، برنامه ریزی مالی برای فرزندآوری، مسافرت، مخارج آموزشی و دانشگاهی و از همه مهم تر مسائل مالیاتی یاری نمانید.

بیشتر بخوانید: شرکت تامین سرمایه چیست؟

در ادامه به معرفی کوتاه برخی از مشاوران سرمایه گذاری که تحت نظارت سازمان بورس هستند می نماییم:

مشاور

تمامی اشخاص، اعم از حقیقی و حقوقی در هر دوره زمانی نیازمند مشاوره هستند؛ مشاوره ‌ای که از جانب کارشناسان مجرب و متخصص ارائه شود. مشاور سرمایه گذاری مانند یک پزشک با بررسی وضعیت فعلی شما اقدام به ارائه نسخه اختصاصی سرمایه گذاری شخص شما می نماید و در کنار آن نیز به صورت دوره ای وضعیت پیشرفتتان را بررسی می کند تا آن را با اهداف مالی شما مطابقت دهد و در صورت وجود تداخل یا مغایرت، مجدد شما را به مسیر درست سرمایه گذاری بازگرداند.



دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *