فهرست مطالب
مقدمهای بر شرکتهای پردازش اطلاعات مالی
واقعیت این است که تجزیه و تحلیل تمامی اطلاعات موجود در بازار های مالی و محیط کلان اقتصادی، یک چالش بزرگ برای بسیاری از سرمایهگذاران است. بسیاری از افراد نه تنها زمان کافی برای جمع آوری و بررسی این حجم اطلاعات را ندارند، بلکه ممکن است دانش و تجربه کافی برای تحلیل صحیح و ارزیابی ریسک های مختلف نیز نداشته باشند. اینجاست که شرکتهای پردازش اطلاعات مالی وارد میشوند.
در این موارد، بسیاری از سرمایه گذاران به کمک موسسات مالی و مشاوران سرمایه گذاری متخصص می پردازند. این موسسات و مشاوران با استفاده از تجربه، دانش و ابزار های تحلیلی پیشرفته، به سرمایه گذاران کمک می کنند تا اطلاعات مهم و روابط میان آنها را شناسایی کرده و تجزیه و تحلیل کنند. علاوه بر این، این موسسات به سرمایه گذاران راهنمایی هایی ارائه می دهند تا تصمیمات سرمایهگذاری خود را بر اساس این تحلیل ها و بر اساس اهداف و تمایلاتشان اتخاذ کنند.
بنابراین، همه سرمایهگذاران نیازی به تخصص و دانش چنین کاری ندارند؛ زیرا می توانند از خدمات موسسات مالی و مشاوران سرمایهگذاری استفاده کنند تا در تصمیمگیریهای خود بهترین عملکرد را داشته باشند.
شرکت پردازش اطلاعات مالی چیست؟
در بازارهای مالی، اطلاعات صحیح و مؤثر، رکن اساسی برای تصمیم گیری های سرمایه گذاران محسوب می شوند. شرکت های پردازش اطلاعات مالی، به عنوان یکی از نهاد های کلیدی در بازار سرمایه، مسئولیت جمع آوری و پردازش اطلاعات مختلف را برعهده دارند و این اطلاعات را به صورت قابل درک و قابل استفاده برای سرمایه گذاران ارائه می دهند. این شرکت ها عملیاتی نظیر جمع آوری، پردازش و ارائه اطلاعات مرتبط با اوراق بهادار را انجام می دهند.
ایجاد بانک اطلاعات جامع مالی، محاسبه انواع شاخص های مالی و سادهسازی پارامتر های پیچیده بازار سرمایه نیز از جمله خدمات ارائه شده توسط این شرکت ها است. این خدمات به سرمایه گذاران کمک می کنند تا با استفاده از اطلاعات دقیق و قابل اعتماد، تصمیمات سرمایه گذاری خود را اتخاذ و موفقیت بیشتری در بازارهای مالی داشته باشند.
خدمات شرکت های پردازش اطلاعات مالی
الف) موضوع فعالیت اصلی
مبادرت به فعالیتهای زیر با رعایت مقررات مربوطه:
1. با دریافت مجوز فعالیت پردازش اطلاعات مالی طبق مقررات مربوطه مبادرت به جمع آوری،
پردازش و ارائه اطلاعات زیر به دیگری یا انتشار آنها از هر طریق از جمله رسانه های جمعی، تابلو، وسایل الکترونیکی، نامه، بروشور و سخنرانی:
1.1 – اطلاعات مربوط به ورقه بهادار: اعم از مشخصات و خصوصیات ورقی بهادار، مشخصات ناشر ورقه ی بهادار، مشخصات اشخاصی که در انتشار یا صدور ورقه بهادار مسئولیتی پذیرفته اند با ذکر مسئولیت آنها و مشخصات مالکان ورقه ی بهادار با ذکر مالکیت آنها ؛
1.2 – اطلاعات مربوط به معامله ی ورقه بهادار: اعم از قیمت ورقه ی بهادار در معامله، مشخصات طرفین معامله، تاریخ و زمان معامله، و تعداد ورقه بهادار معامله شده؛
1.3 – اطلاعات مربوط به سفارش خرید یا فروش ورقه بهادار: از جمله نوع سفارش اعم از سفارش خرید یا فروش، مظنه قیمت ورقه ی بهادار در سفارش و تاریخ و زمان ارائه سفارش؛
1.4 – اطلاعات مربوط به ناشر ورقه ی بهادار: اعم از اطلاعات مالی و غیر مالی ناشر؛
2 – جمع آوری و پردازش سایر اطلاعات مالی، اقتصادی و تجاری برای ارائه به سرمایه گذاران، محققین و سایر اشخاص یا انتشار آنها از طرق مختلف.
3 – طراحی، محاسبه، انتشار و فروش انواع شاخص های مالی و اقتصادی ایران و سایر کشورها
شرکت های پردازش اطلاعات در ایران
مالکیت شرکت های پردازش اطلاعات در دست بخش خصوصی می باشد. این مورد باعث شده تا در طی سال های گذشته شاهد افزایش نوآوری و ارائه خدمات جدید توسط این نهادهای مالی در کشور باشیم. جدول زیر اطلاعات کلی شرکت های پردازش اطلاعات مالی را در ایران ارائه می دهد:
راهکارهای ارائه شده توسط شرکت های پردازش اطلاعات مالی
در حال حاضر شرکت های پردازش اطلاعات مالی، راهکار های مختلفی از جمله بولتن های تحلیل روزانه، هفتگی، فصلی و سالانه، نمودارهای قیمتی انواع مختلف دارایی ها اعم از سهام، اختیار معامله، ارز و طلا و شاخص های اقتصادی با قابلیت تحلیل تکنیکال، پلتفرم های ارزیابی صندوق های سرمایه گذاری، نرم افزار های مورد استفاده در سایر نهادهای مالی از جمله بک آفیس، احراز هویت آنلاین مشتریان، مدیریت سبد اوراق بهادار و …. را به اشخاص حقیقی و حقوقی ارئه می دهند.
سخن آخر
در پایان، باید تأکید کرد که شرکت های پردازش اطلاعات مالی با تلاش های خود در جمعآوری، تجزیه و تحلیل اطلاعات، نقش بسیار مهمی در ایجاد شفافیت، افزایش اطمینان سرمایهگذاران، و پیشرفت بازار های مالی داشته اند. از آن جایی که داده های مالی اساسی ترین عامل در تصمیم گیری های سرمایه گذاری است، ارائه اطلاعات دقیق و قابل اعتماد توسط این شرکت ها، امری حیاتی برای پیشرفت و پایداری بازار های مالی است. به همین دلیل، اهمیت و ارزش این شرکت ها در حفظ سلامت و رشد اقتصادی، بسیار بیشتر از چیزی است که به نظر می رسد.