در این مقاله با بررسی این مسئله که کدام صندوق طلا بهتر است بررسی دقیق تری انجام میدهیم تا عوامل تاثیر گذار در رتبه دهی به صندوق های سرمایه گذاری طلا را شناسایی کنیم؛ چراکه صندوق طلا در شرایط مختلف بازار به داد سرمایه گذاران میرسد و میتواند در زمان های اضطراری به عنوان یک عامل اصلی جهت پوشش ریسک به کمک سرمایه گذاران بیاید.
فهرست مطالب
صندوق طلا چیست؟
صندوق سرمایه گذاری طلا به عنوان یکی از صندوق های سرمایه گذاری مبتنی بر اوراق بهادار کالایی که صرفاً گواهی سپرده های طلا را خرید و فروش میکند و عملا اکثریت دارایی خود را در گواهی سپرده طلا و شمش و همچنین اوراق مشتقه کالایی مبتنی بر طلا سرمایه گذاری میکند. با این حال قیمت صندوق های طلا با اختلاف نه چندان زیاد نسبت به طلای فیزیکی در بازار در حال معامله میباشد.
معایب صندوق سرمایه گذاری طلا
صندوق های سرمایه گذاری طلا به عنوان یکی از ابزار های پوشش ریسک در مواقع اضطراری بهترین عملکرد را دارند و یکی از گزینه های مناسب سرمایه گذاری میباشد. اما باید به این نکته اشاره کنیم که صندوق های سرمایه گذاری طلا نیز دارای معایبی میباشد که باید آنهارا در نظر بگیریم.
- صندوق ها در مقایسه با یکدیگر دارای حباب قیمتی متفاوت میباشند
- بازدهی صندوق ها نسبت به بازار فیزیکی دارای اختلاف قیمت میباشند.
نقش پلتفرم پایش در صندوق های طلا
پلتفرم پایش این کمک را به سرمایه گذاران میکند تا اطلاعات شفاف و کاملی از وضعیت پرتفوی صندوق های سرمایه گذاری دشته باشند و روند حرکت پول را در بین صنایع شناسایی کنند. همچنین کاربران با مراجعه به بخش حباب صندوق های سرمایه گذاری میتوانند حباب صندوق های طلا را بررسی نمایند و نسبت به حباب صندوق های طلا معاملات خود را انجام دهند.
مزایای صندوق سرمایه گذاری طلا
از مزایای صندوق های سرمایه گذاری طلا میتوان به مواردی مانند؛ امنیت بالا، تضمین نقدشوندگی، حق انتخاب بین صندوق ها، نوسانگیری روزانه از اختلاف قیمت ها اشاره نمود که به سرمایه گذاران این امکان را میدهد تا برای سرمایه گذاری خود تصمیم لازم را بگیرند.
تفاوت صندوق درآمد ثابت با صندوق طلا
همانطور که در مقاله صندوق های سرمایه گذاری به انواع صندوق های سرمایه گذاری اشاره کرده ایم؛ در مقایسه صندوق درآمد ثابت با صندوق طلا به مهمترین نکته ای که میتوان اشاره کرد نوع دارایی ها یا(کلاس دارایی های صندوق) میباشد. در صندوق های درآمد ثابت عمده دارایی های یک صندوق اوراق بهادار با درآمد ثابت میباشد اما عمده دارایی صندوق طلا گواهی های سپرده کلایی سکه و شمش میباشد.
تفاوت عمده این صندوق ها را میتوان به میزان بازدهی و ریسک آنها اشاره نمود که در صندوق درآمد ثابت ریسک بشدت کاهش میابد و بازدهی به میزان آن کاهش پیدا میکند درحال حاضر که این مقاله نگارش میگردد میانگین بازهی صندوق های درآمد ثابت 32% میباشد اما در صندوق های سرمایه گذاری طلا ریسک بالاتر رفته و بازدهی آن میتواند به نسبت ریسک افزایش یا کاهش یابد.
انواع صندوق طلا
صندوق های سرمایه گذاری طلا در بازار به 14 نماد ختم میشوند که تمامی آنها به صورت ETF و قابل معامله در کارگزاری های بورس میباشد. در ادامه مطلب به تفکیک نام تمامی صندوق های طلا را نام میبریم و به آنها اشاره میکنیم:
- طلای زرافشان امید ایرانیان (زر)
- پشتوانه طلای لوتوس (طلا)
- سکه طلای نهایت نگر (ناب)
- سکه طلای کیان (گوهر)
- طلای زرین آگاه (مثقال)
- طلای صبا (نفیس)
- سکه طلای کهربا (کهربا)
- زرفام آشنا (زرفام)
- طلای آسمان آلتون (آلتون)
- طلای تابان تمدن (تابش)
- طلای دنای زاگرس (جواهر)
- طلای سرخ نو ویرا (نهال)
- طلای عیار مفید (عیار)
- کیمیا زرین کاردان (گنج)
سخن پایانی
باتوجه به اینکه صندوق های سرمایه گذاری طلا مهم ترین ابزار مالی برای پوشش ریسک می باشد بسیاری از سرمایه گذاران را مجاب میکند در شرایط پرریسک بازار بسیاری از معامله گران و سرمایه گذاران به سمت سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری طلا سوق پیدا میکنند؛ علاوه بر سرمایه گذاران و معامله گران بازار سرمایه افرادی که قصد سرمایه گذاری در طلا را داند نیز برای در امان ماندن دارایی خود و حفظ امنیت خود اقدام به خرید واحد های صندوق سرمایه گذاری می کنند.