سهام شرکتهای نفتی در بورس (گروه فرآوردههای نفتی و پتروشیمی ها) را میتوانیم قویترین گروه شرکت در بازار بورس ایران بدانیم. شرکتهای ذکر شده در این مقاله، لیستی از بزرگترین و قویترین کارخانههای این حوزه در کشور هستند. از آنجایی که عمده اتکای اقتصاد ایران (باوجود سالها تلاش برای رفع این معضل)، کماکان نفتی است، میتوان بیش از پیش به اهمیت این صنعت و بازیگران آن در اقتصاد کشور پی برد. اما نکته مهمی که باید در گوشه ذهن داشته باشیم این است که با دقت بالا، مسائل مربوط به تحریمها و … را بررسی کرده و همواره زیر نظر داشته باشیم.
فهرست مطالب
شرکتهای نفتی در بورس، چه خدمات و فعالیتهایی انجام میدهند؟
از مهمترین مواردی که میتوانیم در خصوص شرکتهای نفتی در بورس به آنها اشاره کنیم، شامل موارد زیر است. دقت داشته باشید که تمامی این موارد، از مهمترین عوامل موجود در پروسههای تولیدی مختلف یا محصولاتی نهایی با نرخ مصرف بالا هستند:
- تولید فرآوردههای نفتی مانند بنزین، نفت سفید، سایر مشتقات نفتی
- تولید روغن ترمز، ضد یخ، گریس و …
- انواع روغنها و روانکارهای مورد استفاده در صنایع گوناگون
- تولید قیر، پالایش و فراوری نفت خام و سایر هیدروکربنها
چگونه میتوانیم سهام شرکتهای نفتی در بورس را خریداری کنیم؟
خرید سهام شرکتهای نفتی در بورس پروسهای مشابه با خرید سهام شرکتهای فعال در سایر حوزههای صنعتی را داشته و تفاوتی باآنها ندارد. اما برای مروری کوتاه، با ما همراه باشید.
- شما ابتدا باید در سامانه سجام ثبت نام کنید. سامانه سجام، با ثبت نام یکباره به شما این اجازه را میدهد تا پس از احراز هویت، به طیف وسیعی از کارگزاریها و شرکتهای خدمات مالی کشور دسترسی داشته باشید. برای اطلاعات بیشتر، مقاله «آموزش گام به گام ثبت نام در سامانه سجام» را مطالعه کنید.
- در گام دوم، برای خرید سهام شرکتهای نفتی در بورس شما باید در یک کارگزاری مطمئن و معتبر ثبت نام کنید. پیشنهاد ما به شما، کارگزاری هوشمند رابین است. کارگزاری هوشمند رابین خدماتی نوین از جمله تسویه وجه آنی، طرح رویس (اعطای سود ۳۲٪ به مانده حساب) و … را ارائه میدهد و یکی از بهترین کارگزاریهای بورس در ایران به شمار میرود.
- پس از انجام مراحل فوق، تنها کافیست در سامانه رابین تریدر، نماد مورد نظر خود را جستجو کرده و با توجه به مقادیر وجوه واریزی به حسابتان نزد کارگزاری هومشند رابین، اقدام به خرید سهام شرکتهای نفتی در بورس نمایید.
در ادامه مقاله، به بررسی لیستی از نمادها و شرکتهای نفتی در بورس میپردازیم.
لیستی از سهام شرکتهای نفتی در بورس
- شپنا
- شتران
- شبندر
- شاوان
- شبهرن
- شبریز
- شراز
- شرانل
شپنا، پالایش نفت اصفهان
یکی از بهترین سهام شرکتهای نفتی در بورس تهران، شرکت پالایش نفت اصفهان است که در حوزه پالایش نفت خام و تولید فراوردههای نفتی به فعالیت میپردازد. ظرفیت تولید این پالایشگاه در حال حاضر ۳۷۵۰۰۰ بشکه است و عمده نفت مورد نیاز خود را از میدان نفتی مارون در خوزستان تامین میکند.
شتران، پالایش نفت تهران
نماد شتران یکی دیگر از سهام شرکتهای نفتی در بورس تهران است. این پالایشگاه در سال ۱۳۴۶ تاسیس شد و تاسیسات آن در جنوب استان تهران مستقر است. از محصولات تولیدی اصلی این پالایشگاه میتوانیم به بنزین، گازوییل، نفت گاز، نفت کوره و …. اشاره کنیم. ظرفیت اسمی این پالایشگاه درحال حاضر ۱۱۰.۰۰۰ بشکه در روز است.
شبندر، پالایش نفت بندرعباس
پالایشگاه نفت بندرعباس در سال ۱۳۷۱ تاسیس شد و دارای ظرفیت اسمی ۳۵۰.۰۰۰ بشکه نفت خام در روز است. چنین ظرفیتی حدود ۱۸ درصد ار فراوردههای نفتی ایران را شامل میشود. از محصولات تولیدی این پالایشگاه میتوانیم به گاز مایع، بنزین، نفت سفید، نفت کوره، خوراک قیر و … اشاره کنیم.
شاوان، پالایشگاه نفت لاوان
شاوان یکی دیگر از بهترین سهام شرکتهای نفتی در بورس ایران است. خوراک این پالایشگاه از مخازن تاسیسات شرکت نفت فلات قاره لاوان و همچنین از طریق میعانات گازی پارس جنوبی تامین میگردد.
شبهرن، شرکت نفت بهران
شرکت نفت بهران یکی از شرکتهای پالایش نفت ایرانی است که در سال ۱۳۴۱ و به همکاری شرکت نفت مشهور آمریکایی، اکسون EXXON تاسیس شد. از مهمترین محصولات تولیدی شرت نفت بهران میتوان به روغن موتور، روغنهای صنعتی، روانکار، گریس و … اشاره کرد.
شبریز، پالایش نفت تبریز
نماد شبریز یکی دیگر از سهام شرکتهای نفتی در بورس است. تاسیسات این شرکت در جنوب غربی شهر تبریز و در آذربایجان شرقی مستقر است. طراحی و ساخت این پالایشگاه در سال ۱۳۵۳ آغاز و در سال ۱۳۵۶ به اتمام رسید. ظرفیت اسمی پالایشگاه پس از اجرای طرحهای توسعه، به ۱۱۰.۰۰۰ بشکه در روز رسیده است.
شراز، پالایش نفت شیراز
شرکت پالایش نفت شیراز در محدوده ۲۲ کلیومتری شیراز واقع شده است. عمده خوراک این پالایشگاه از طریق میدان نفتی گچساران و توسط شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تامین میشود.
مراحل ساخت این پالایشگاه در سال ۱۳۵۲ به اتمام رسیده و از همان سال، بهره برداری از این مجتمع آغاز گردید. پالایشگاه شیراز در سال ۱۳۸۸ تبدیل به شرکت سهامی عام شد و سهام خود را بانماد شراز در بورس تهران عرضه کرد.
شرانل، نفت ایرانول
شرکت نفت ایرانول در سال ۱۳۸۱ و با واگذاری بخش روغن سازی پالایشگاه تهران و پالایشگاه آبادان به بخش خصوصی تاسیس شد. این شرکت در حال حاضر تنها تولید کننده انبوه برایت استاک در خاور میانه است و یکی از بهترین واحدهای تصفیه هیدروژنی در کشور را دارد.
سخن آخر
در این مقاله، تلاش ما بر این بود تا شما را با نحوه خرید سهام شرکتهای نفتی در بورس تهران آشنا کرده و به شکلی مختصر، به بررسی بهترین نمادهای این گروه صنعتی بپردازیم. از همراهی شما، صمیمانه متشکریم.