در دنیای پویای بازارهای مالی، سبک معاملهگری پرایس اکشن به عنوان یک رویکرد حرفهای و مؤثر شناخته میشود که بر اساس تحلیل دقیق و توجه به نقدینگی موجود در بازار و آنالیز عنصر اصلی بازار، حرکات قیمتی، استوار است.
این رویکرد تحلیلی با تأکید بر نمودارهای قیمتی، الگوها و حرکات شمعی، بدون در نظر گرفتن شاخصها و ابزارهای تحلیل تکنیکال سنتی (مانند اندیکاتورها)، به معاملهگران این امکان را میدهد تا با دقت بیشتری به حرکتهای بازار توجه کرده، فرصتهای معاملاتی را یافته و به معاملهگری بپردازند.
همانطور که گفته شد: در این سبک معاملهگری، استفاده از ابزارهای تکنیکی متداول کاهش یافته و تحلیل مستقل قیمتها و تغییرات آنها برای تشخیص نقاط ورود و خروج به کار گرفته میشود، اما برای به دست آوردن سوددهی مناسب، بهتر است توجه ویژهای نیز به اخبار و عوامل تأثیرگذار اقتصادی شود.
فهرست مطالب
تفاوتهای بین پرایس اکشن و تحلیل تکنیکال سنتی چیست؟
1-تاکید بر قیمت و حرکات قیمتی:
رویکرد پرایس اکشن: در این سبک معاملهگری، تمرکز اصلی بر روی تحلیل نمودارهای قیمتی، الگوها، و حرکات قیمتی بدون استفاده از شاخصها و ابزارهای تحلیل تکنیکی سنتی است. معاملهگران پرایس اکشن به دنبال درک عمیقتر از رفتار قیمتها در بازارها و شناسایی نقاط ورود و خروج هستند و معاملهگران پرایس اکشن همواره به دنبال درک عرضه و تقاضای موجود در بازار هستند و این کار را با بررسی جزئی حرکات قیمت انجام میدهند.
تحلیل تکنیکال سنتی:
در تحلیل تکنیکال سنتی، از ابزارهای فنی مانند شاخصها، میانگین متحرک، و شاخصهای نسبت برای تحلیل بازارها استفاده میشود. تحلیل تکنیکال سنتی بیشترین توجه را به شاخصها و میانگین متحرک میکند تا اطلاعاتی درباره جهت حرکت قیمتها ارائه دهد هرچند بعضی از سبکهای از پرایس اکشن از اندیکاتورها نیز بهره گرفته میشود؛ ولی تمرکز اصلی آنها بر روی قیمت است.
2-تأثیر عوامل اقتصادی و اخبار:
پرایس اکشن:
در این رویکرد، توجه به اخبار و عوامل اقتصادی نیز حائز اهمیت است تا این کار کمی از ریسکهای احتمالی موجود در بازار بکاهد، ولی به صورت ترکیبی با تحلیل قیمتها مدنظر قرار میگیرد و حتی اثرات رویدادها را در قیمت بررسی میکنند.
تحلیل تکنیکال سنتی:
این رویکرد عمدتاً به تحلیل تکنیکال اعتماد دارد و تأثیرات عوامل اقتصادی و اخبار را ممکن است کمتر در نظر بگیرد؛ زیرا بر اساس نظریات داو (پدر علم تکنیکال) تمام مسائل در گذشته قیمت لحاظ شده است.
ارکان اصلی تحلیل بر اساس پرایس اکشن چیست؟
پرایس اکشن از ارکانی به منظور تحلیل حرکات قیمت استفاده میکند که مهمترین رکن آنها قیمت است و در مرحله دوم به حجم معاملات توجه ویژهای میشود. تحلیلگر پرایس اکشن اقدام به شناسایی الگوهای معاملاتی و برای ورود به معامله به الگوهای کندلی توجه کرده و در صورت تأیید به معامله وارد میشود.
ناگفته نماند یک معاملهگر پرایس اکشن 3 حالت در امر معاملاتی خود دارد که شامل:
– تأیید ورود به معامله
- عدم تأیید ورود به معامله
- نظارهگر بازار
سبکهایی از پرایس اکشن نیز وجود دارند: که به شناسایی نقدینگیهای نهفته در بازار پرداخته و به دنبال فرصتهای مناسب سرمایهگذاری میگردند که به سبکهای معاملاتی ICT و یا Smart Money (به معنای پول هوشمند) اشاره کرد.
پیشتر اشاره شد: یک تحلیلگر پرایس اکشن به 3 داده مهم نیاز دارد که شامل:
1-حرکات قیمتی و تغییرات معاملات:
تحلیل حرکات قیمتی نشاندهنده تغییرات و جابهجاییهای قیمتی در طول زمان است. این شامل تحلیل قلهها و درههای قیمتی، تغییرات متوسط قیمت، و الگوهای تشکیل شده ناشی از نوسانات بازار است.
2-حجم معاملات:
بررسی حجم معاملات هنگام وقوع حرکات قیمتی میتواند به معاملهگران اطلاعاتی درباره قدرت حرکت فعلی و پتانسیلی آن را در بازار ارائه دهد.
3-سطوح پشتیبانی و مقاومت:
تحلیل سطوح پشتیبانی و مقاومت به معاملهگران کمک میکند تا نقاط قوت و ضعف در حرکت قیمتها را شناسایی کرده و تصمیمات معاملاتی خود را اتخاذ کنند.
پرایس اکشن و سبکهای آن:
معاملهگران بسیاری در زمینه پرایس اکشن سبکهای معاملاتی را ابداع کرده و به معامله کردن پرداختهاند و توانستهاند در مدت زمان فعالیت خود به موفقیتهای چشمگیری برسند.
از این معاملهگران میتوان به لنس بگز و ال بروکس دو تن از بهترین معاملهگران سبک پرایس اکشن اشاره کرد. ال بروکس که از چرخههای شکل گرفته در بازار بهره میگیرد: هر ساله در دنیا شاگردهای بسیاری را تربیت کرده که در مؤسسات بزرگ مالی مشغول به فعالیت هستند.
شخص دیگری که بین معاملهگران پرایس اکشن محبوبیت بسیاری دارد لنس بگر است: لنس بگز که به شغل خلبانی مشغول بوده در دورهای زندگی خود به معاملهگری رو آورده و سبک خودش را بنا گذاری میکند.
سبک معاملهگری لنس بگز که یکی از ساده و در عین حال کاربردیترین سبکهای پرایس اکشن است مخاطبان و دانشآموختههای زیادی داشته که در حال حاضر در امر معاملهگری حرفی برای گفتن دارند. سبک معاملاتی لنس بیشتر بر بررسی رفتارهای قیمت و همچنین روانشناسی معاملهگران تأکید دارد.
قدرتمندترین سبک پرایس اکشن کدام است؟
هر سبک معاملاتی برای عدهای از افراد مناسب بوده و برای دیگری خیر! نمیتوان به صراحت گفت کدام سبک معاملاتی مناسب بوده و سبک دیگری را نقض کرد؛ ولی برای پیبردن به این موضوع سازگاری سبک معاملاتی مورد نظر با شخصیت خود بهترین را بک تست گرفتن از سبکهای مختلف است. اگر در بک تستهای پیدرپی در حسابهای دمو (غیرواقعی) به سوددهی رسیدید، میتوانید به فضای واقعی بازار ورود کرده و به معاملهکردن بپردازید.
چگونه پرایس اکشن را به خوبی فرا بگیریم؟
امر معاملهگری نیز مانند هر کار مهارت محوری، نیاز به وقت گذاشتنهای پیدرپی و یادگیری مستمر دارد و پس از رد کردن این مرحله بهتر است به معامله کردن در حسابهای دمو بپردازید، سپس وارد بازار واقعی شوید. برای فراگرفتن علم معاملهگری پرایس اکشن ابتدا آموزش و سپس تکرار، تکرار، و تکرار به شما پیشنهاد میشود در نهایت با انجام این کار با دیدن الگوهای قیمتی بدون فوت وقت تأیید کنید: که آیا موقعیت معاملاتی در آن نهفته است و یا خیر! با این کار میتوان امر معاملهگری را در مدت زمان نسبتاً کوتاهی به نتیجه قابل قبولی رساند. هرچند عوامل دیگری همچون ژورنال نویسی و کنترل احساسات در امر معاملهگری مهم هستند.
کتاب برای مطالعه سبک معاملاتی پرایس اکشن:
کتابهای خوبی در عرصه آموزش پرایس اکشن توسط بزرگان بازار نوشته شده است:
مجموعه کتابهای پرایس اکشن نوشته شده توسط آل بروکس.
مجموعه کتابهای لنس بگز با نام پرایس اکشن و ساختار بازار و استراتژیهای معاملاتی
کتاب شکارچی بازار نوشته دیانا آنجلو اشاره کرد (ترجمه شده توسط تحلیلگران مجموعه کست بورس)
خلاصه مطالب در یک نگاه…
پرایس اکشن، به عنوان یک رویکرد حرفهای و مؤثر در دنیای پویای بازارهای مالی، تحلیل دقیق حرکات قیمتی در بازار را مورد توجه قرار میدهد.
از طریق تحلیل نمودارهای قیمتی، الگوها، و حرکات شمعی، معاملهگران پرایس اکشن به دنبال درک عمیقتر از رفتار قیمتها هستند. این رویکرد، بدون استفاده از ابزارهای تحلیل تکنیکی سنتی، به معاملهگران امکان میدهد با دقت بیشتر به حرکتهای بازار توجه کرده و فرصتهای معاملاتی را شناسایی نمایند و به معاملههای بهینهتر ورود و سود خوبی را نصیب خود کرده و بقا را در بازار حفظ کنند.
تفاوت اصلی با تحلیل تکنیکال سنتی در تمرکز بر قیمت و عدم استفاده از شاخصها و ابزارهای تحلیل تکنیکی سنتی است. همچنین، پرایس اکشن با توجه به اخبار و عوامل اقتصادی نیز سعی در کاهش ریسکهای ممکن در بازار دارد.
ارکان اصلی تحلیل بر اساس پرایس اکشن شامل حرکات قیمتی و تغییرات معاملات، حجم معاملات، و سطوح پشتیبانی و مقاومت میشوند. این اطلاعات به معاملهگران کمک میکند تا نقاط قوت و ضعف در حرکت قیمتها را شناسایی کرده و تصمیمات معاملاتی خود را اتخاذ نمایند.
بسیاری از معاملهگران حرفهای توسط سبک معاملهگری پرایس اکشن به موفقیتهای چشمگیری رسیده. لنس بگز و ال بروکس از جمله مثالهای زنده این سبک معاملاتی هستند که با تحلیل قیمتها و تغییرات آنها به سود قابل توجهی دست یافتهاند.
برای یادگیری عمیقتر این سبک معاملاتی، مطالعه کتب مرجعی همچون مجموعه کتب آل بروکس، مجموعه کتب لنس بگز، و کتاب “شکارچی بازار” از دیانا آنجلو که توسط دو تن از تحلیلگران کسب بورس ترجمه شده است را پیشنهاد میدهیم.
سخن آخر
سبک پرایس اکشن یکی از قدرتمندترین سبکهای معاملاتی در دنیای بازارهای مالی است که بسیاری از فعالان بازار از آن بهره برده و کسب سود میکنند توجه داشته باشید برای ورود به بازارهای مالی بهتر است آموزش حرفهای دیده و سپس با تکرار و تمرین مستمر به مهارت چشمگیری دست پیدا کنید و سپس وارد بازار شوید. قدرتمند بودن یک سبک معاملاتی به معنای موفقیت آمیز بودن آن سبک در هر زمان نیست بلکه نیاز به مهارت بالایی دارد و این عامل در کنار عوامل دیگر به موفقیت یک معاملهگر در بازار کمک شایانی خواهد کرد.